Kvalitet och miljö

Palmolja

OLW arbetar koncentrerat mot att ersätta palmolja i sina snacks och främja en hållbar produktion. Redan 2008 byttes palmoljan mot solrosolja i alla potatischips från OLW och 2014 blev snacksfabriken i Filipstad helt fri från palmolja, då OLW tog bort palmoljan ur cheez-produkterna. Detta gjorde att OLW blev först i Sverige att ha en palmoljefri snacksproduktion.

 

CSR

Orkla Confectionery & Snacks Sverige, med varumärkena OLW och Göteborgs Kex, är ett av Sveriges ledande kex- och snacksföretag. Vi påverkar människor i vardagen, både i vår roll som arbetsgivare och som producent av kex och snacks. För oss handlar CSR (Corporate Social Responsibility) om att vårda och utveckla förtroendekapitalet och vi strävar efter att främja hållbar utveckling samtidigt som vi ska driva marknaden med innovation och insikt. Vi ska ta vårt ansvar gentemot samhället, miljön och våra medarbetare. Erbjuda ett hållbart alternativ till våra kunder och konsumenter.

Kvalitetspolicy

Kvalitet för oss handlar om att erbjuda produkter som är säkra att äta, håller hög kvalitet och våra konsumenters favoriter. Rätt kvalitet är alla medarbetares angelägenhet och ansvar. Klara och kända ansvarsförhållanden i organisationen är därför en av grundförutsättningarna för att uppnå rätt kvalitet. 

Miljöpolicy 

Vi ska bedriva vår verksamhet på ett resurssnålt sätt och med minsta möjliga inverkan på miljö och klimat.  Vår syn på miljöfrågorna grundas på kretsloppsprincipen och vår strategi är att steg för steg öka förmågan att hushålla med naturens resurser. 2015 togs ett beslut om att byta ut palmolja i våra produkter mot alternativ som är bättre ur ett miljö- och näringsperspektiv. Målet är att det ska vara genomfört under 2016.

Sedan 2014 är Orkla Confectionery & Snacks Sverige stolt samarbetspartner till barnrättsorganisationen Maskrosbarn och stöttar deras viktiga arbete genom att bidra med snacks och kakor. Genom varumärket OLW finansieras "Fredagsmys med OLW" på alla läger och vi stöttar även andra aktiviteter i den övriga verksamheten hos Maskrosbarn. Allt för att Maskrosbarn ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete.