Aktuellt

Miljövänligare påsar!

Nu börjar OLWs chips introducera plast gjord av fossilfri finsk tallolja i sina påsar. Detta gäller mer bestämt Sourcream & Onion, Saltade, Dill & Gräslök och Grill* och halverar klimatavtrycket från plasten i jämförelse med plast gjord av fossil olja. Kul tycker vi! Detta sker genom en så kallad massbalanslösning, som betyder att vi har bett vår förpackningsleverantör att, i sin generella produktion, byta ut den mängd fossil olja som behövs för att göra ovan nämnda påsar till att nu komma från en fossilfri källa istället, nämligen från spillprodukt från finsk skogsindustri. Eftersom vår förpackningsleverantör producerar förpackningar till flera olika industrier i samma produktion, kommer vissa av våra påsar att innehålla mer tallolja medan andra kanske inte innehåller någon tallolja alls. Däremot kan vi vara säkra på att den totala mängden fossil olja som används har minskat medan användningen av fossilfri tallolja har ökat med motsvarande mängd. Det betyder mindre koldioxidutsläpp och det är huvudsaken!

Detta firar vi med en tillfällig, barrig, design på dessa storsäljare. Inuti påsen har du såklart fortfarande samma goda och krispiga OLW-chips. Vi berättar också om de miljövänligare påsarna på våra kartonger som du ser i butiken. På dem kan du läsa att initiativet inte (än i alla fall…) gäller hela sortimentet utan delar av det, med andra ord de barriga påsarna. Så, plockar du upp en barrig påse så vet du att du har bidragit till att halvera klimatavtrycket från plasten som behövs för att göra den påsen.

Mums för dig. Mums för planeten.

*OLW Standardchips, 275g

 

 

En påse att dela <3

OLW är stolt huvudsponsor till organisationen Maskrosbarn som stödjer ungdomar som växer upp i tuffa förhållanden. FriendChips med Ost, Tomat & Lök och RelationChips med Havssalt & Smör är en hyllning till dem! Ungdomarna på Maskrosbarn har själva varit med och röstat fram smakerna likväl som bidragit till påsdesignen när de skrivit ner vad ”kompis” är för dem. Om du vill swisha dem ett bidrag gör du det på 123 467 34 55. Tack Maskrosbarn!

Vi hörde era böner, bollar i en klassisk smak rullar in!

OLWs bönbollar med smak av Sourcream & Onion är krispiga, veganska och oemotståndligt goda. Inte nog med det, de innehåller även hela 18% protein och 40% mindre fett än OLWs standardchips och ostbågar.

Du missar väl inte att prova vår smarriga nyhet? Bön-appetit!

 

 

God save the (vegan!) crisps.

Vi hälsar Sir Salty Vinegar välkommen till OLW-familjen! Ett veganskt potatischips i en klassisk brittisk smakkombo av vinäger och salt, i snygg engelsk kostym. Dear ladies and gentleman, enjoy!

Kicka igång hösten med vår cheezy kickbike!

I 400 valda butiker runtom i landet finns under kommande veckor möjlighet att tävla om en unik kickbike med cheezmönster, värde: ca 799kr.

Ta dig till skolstarten på årets cheezigaste kickbike.

 

Önskar er en härlig höst!

Vi är nuts i nötter

Håll utkik i hyllan! Flera av OLWs befintliga jordnötter får en ny uppdaterad design men behåller samma goda innehåll.

Nyhet! Crunchiga jordnötter perfekta för fest eller Nötflix & chill.
OLWs nya Ranchnötter har ett crunchigt skal med smak av krämig ost, paprika, tomat och salt vilket ger dem en härlig ranchsmak som blandar sig med sötman från jordnöten. Supergott!