FAQ

Konsumentfrågor

OLW:s produkter finns i de allra flesta butiker runt om i Sverige. Sortimentet kan variera från butik till butik och de bestämmer själva vad de önskar ha på hyllorna. Om du saknar en produkt kan du fråga butiken om de kan beställa hem den åt dig.

Eftersom mattrender ändras och konsumenterna har nya smakpreferenser så tar vi sällan och relanserar en gammal produkt som redan tagits ur produktion. Men, man vet ju aldrig. På OLW vill vi alltid lyssna på våra konsumenters önskemål. 

Allergener är alltid tydligt angivna antingen med versaler eller fetmarkerade. Skulle det finnas risk för kontaminering är vi skyldiga att deklarera det på produkten i fråga i form av: ”Kan finnas spår av”. Som konsument ska man därför kunna känna sig trygg med deklarerad innehållsförteckning på gällande produkt om inget av ovan står utskrivet. Vi rekommenderar allergiker att alltid läsa innehållsförteckningen på förpackningen för att säkerställa aktuellt gällande innehåll.

Påsen läggs bland plasten. En chipspåse (200 gr) väger ca 11 g och av detta är ca 0,002g aluminium. Alltså 0,02%.

OLW är en förkortning av Old London Wasa. Du kan läsa mer om OLW under Historia.

Vi har ett levande sortiment med flera nya snackssmaker och sorter varje år. För att detta ska vara möjligt måste vi ta bort vissa produkter för att få plats i snackshyllan. De produkter vi tar bort är oftast de som är minst populära hos våra konsumenter.

Potatisar som under växtperioden alternativt lagringen utsätts för solljus i allt för stor omfattning kan få en grön nyans och ibland en viss bismak. Det är klorofyll som bildas när potatisen utsätts för ljus och en indikation på att potatisen också kan innehålla potatisens egna försvarsämnen, solanin och chakonin. Vi arbetar ständigt med att förbättra våra odlingsprocesser men också processer för att sortera bort grön potatis, men ibland följer vissa gröna potatisar med ändå och blir till chips. Den mycket låga mängd solanin och chakonin som kan finnas i chipsen är ofarlig.

Ostpulvret i våra cheez-produkter görs av riktig hårdost där det använts animalisk löpe vid tillverkningen.

Företagsfrågor

Vi får många förfrågningar om sponsring av olika slag och kan tyvärr inte vara med och stödja alla. Därför har vi valt att enbart sponsra större event och organisationer, som exempelvis Maskrosbarn.

Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top