FAQ

Konsumentfrågor

I vilken butik nära mig kan jag hitta era produkter?

OLW:s produkter finns i de allra flesta butiker runt om i Sverige. Sortimentet kan variera från butik till butik och de bestämmer själva vad de önskar ha på hyllorna. Om du saknar en produkt kan du fråga butiken om de kan beställa hem den åt dig.

Kan ni ta tillbaka en viss produkt som utgått ur sortimentet?

Eftersom mattrender ändras och konsumenterna har nya smakpreferenser så tar vi sällan och relanserar en gammal produkt som redan tagits ur produktion. Men, man vet ju aldrig. På OLW vill vi alltid lyssna på våra konsumenters önskemål. 

Har OLW en integritetspolicy?
Hur gör jag för att reklamera?
Hur hittar jag allergier?

Allergener är alltid tydligt angivna antingen med versaler eller fetmarkerade. Skulle det finnas risk för kontaminering är vi skyldiga att deklarera det på produkten i fråga i form av: ”Kan finnas spår av”. Som konsument ska man därför kunna känna sig trygg med deklarerad innehållsförteckning på gällande produkt om inget av ovan står utskrivet. Vi rekommenderar allergiker att alltid läsa innehållsförteckningen på förpackningen för att säkerställa aktuellt gällande innehåll.

Hur ska jag källsortera era snackspåsar?

Påsen läggs bland plasten. En chipspåse (200 gr) väger ca 11 g och av detta är ca 0,002g aluminium. Alltså 0,02%.

Vad står OLW för?

OLW är en förkortning av Old London Wasa. Du kan läsa mer om OLW under Historia.

Varför tar ni bort produkter?

Vi har ett levande sortiment med flera nya snackssmaker och sorter varje år. För att detta ska vara möjligt måste vi ta bort vissa produkter för att få plats i snackshyllan. De produkter vi tar bort är oftast de som är minst populära hos våra konsumenter.

Är det farligt med gröna chips?

Potatisar som under växtperioden alternativt lagringen utsätts för solljus i allt för stor omfattning kan få en grön nyans och ibland en viss bismak. Det är klorofyll som bildas när potatisen utsätts för ljus och en indikation på att potatisen också kan innehålla potatisens egna försvarsämnen, solanin och chakonin. Vi arbetar ständigt med att förbättra våra odlingsprocesser men också processer för att sortera bort grön potatis, men ibland följer vissa gröna potatisar med ändå och blir till chips. Den mycket låga mängd solanin och chakonin som kan finnas i chipsen är ofarlig.

Är det löpe i cheez-produkterna?

Ostpulvret i våra cheez-produkter görs av riktig hårdost där det använts animalisk löpe vid tillverkningen.

Företagsfrågor

Kan ni sponsra oss?

Vi får många förfrågningar om sponsring av olika slag och kan tyvärr inte vara med och stödja alla. Därför har vi valt att enbart sponsra större event och organisationer, som exempelvis Maskrosbarn.

Jag vill börja sälja OLW i min butik, vart vänder jag mig?
Shopping Cart
Scroll to Top