Nu barrar det i Snacksfabriken!

Du kanske har sett den lilla barrsymbolen på flera av våra påsar? Symbolen avslöjar att vi halverat klimatavtrycket från plasten som behövs för att göra påsen. Genom att byta ut fossil olja mot tallolja gör vi just det – vi halverar klimatavtrycket från plasten. Bra va! Vi började ersätta fossil plast med biobaserad plast via en massbalanslösning på våra mest populära chips, Sourcream & Onion, Grillchips och Dill & Gräslök. Nu fortsätter vi successivt att ge ny, barrig kostym till resten av våra snacksiga snacks.

Men hur funkar det egentligen?

Utbytet sker genom en så kallad massbalanslösning, vilket betyder att vi har bett vår förpackningsleverantör att, i sin generella produktion, byta ut den mängd fossil olja som behövs för att göra nämnda påsar till att nu komma från en fossilfri källa istället. Nämligen från spillprodukt från finsk skogsindustri! Eftersom vår förpackningsleverantör producerar förpackningar till flera olika industrier i samma produktion, kommer vissa av våra påsar att innehålla mer tallolja medan andra kanske inte innehåller någon tallolja alls. Däremot kan vi vara säkra på att den totala mängden fossil olja har minskat medan användningen av fossilfri tallolja har ökat med motsvarande mängd. 

Vi har certifierat oss för ISCC, en tredjepartscertifiering genom ISCC (International Sustainability and Carbon Certification).  

Så, varje gång du plockar upp en påse med symbolen på vet du att du har varit med och hjälpt till. Men vi är inte i mål ännu, vi kommer inte att nöja oss förrän alla påsar är gjorda av fossilfri tallolja. Mums för dig, mums för planeten.

Shopping Cart
Scroll to Top